Travazol krem farklı cilt sorunlarına iyi gelen bir ilaçtır. Peki Travazol krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.
Travazol Krem Nedir?
Bu krem, hızla insan derisine nüfuz eder ve uygulamadan bir saat sonra yüzey tabakada ve canlı ciltte maksimum ilaç seviyelerine ulaşır. 1 gram Travazol krem, 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat içerir. Bu krem, cildin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisinde kullanım içindir. Çok geniş bir antimikrobiyal etki spektrumu sergiler. Dermatofitler ve mayalara, maya benzeri mantarlara (pityriasis versicolor’un nedensel organizması dahil) ve küflere ve ayrıca eritrazma neden olan organizmasına karşı etkilidir. Diflukortolon valerate, enflamatuar ve alerjik cilt durumlarındaki iltihabı bastırır ve kaşıntı, yanma ve ağrı gibi öznel şikayetleri hafifletir.
Travazol Krem Fiyatı
Bu kremin güncel fiyatı 24.70 liradır.
Travazol Krem Neye Yarar?
İzokonazol nitrat içerikli bu krem cildin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisinde kullanım içindir. Dermatofitlere ve mayalara, maya benzeri mantarlara ve küflere karşı olduğu kadar tinea versicolor ve eritrazmaya neden olan organizmaya karşı da etkili bir ilaçtır. Diflukortolon valerat vazokonstriktif özelliklere sahip güçlü bir florlanmış kortikosteroiddir ve enflamatuar ve alerjik cilt rahatsızlıklarındaki iltihabı bastırır. Kılcal genişlemeyi baskılarken kılcal dilatasyonu, hücreler arası ödem ve doku infiltrasyonunu tersine çevirir.
Bu krem enflamatuar ve alerjik cilt rahatsızlıklarında iltihabı bastırır ve kaşıntı, yanma ve ağrı gibi öznel şikayetleri iyileştirir.
Travazol Krem Nerelerde Kullanılır?
Tüysüz ve tüylü cilt mantar enfeksiyonları, örneğin ellerde ve ayaklardaki interdigital boşluklarında ve inguinal ve genital bölgelerde oluşan mantar enfeksiyonlarını gideren bir kremdir. Diflukortolon valerat eklenmesi nedeniyle, bu krem, yüksek derecede enflamatuar veya ekzematöz cilt durumlarının eşlik ettiği mantar hastalıklarının ilk veya orta tedavisi için kullanılır.
Travazol Krem Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
- Bu ilacı kullanmadan önce, alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin. Ayrıca diğer azol antifungal ajanlara (klotrimazol, flukonazol gibi) veya başka alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin. Bu ürün, alerjik reaksiyonlara veya diğer sorunlara neden olabilecek aktif olmayan bileşenler içerebilir. Daha fazla bilgi için eczacınızla konuşun.
- Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza tıbbi geçmişinizi söyleyin. Özellikle, diyabet, bağışıklık sistemi sorunları (HIV-AIDS gibi), sık vajinal mantar enfeksiyonları varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin.
- Ameliyattan önce doktorunuza veya diş hekiminize kullandığınız tüm ürünler (reçeteli ilaçlar, reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) hakkında bilgi verin.
- Bu ürünü kullanırken cinsel ilişkiye girip giremeyeceğinizi doktorunuza sorun. Çünkü bu krem prezervatif gibi ürünlere zarar verebilir veya yırtılmasına neden olabilir. Bu nedenle, fitil formu ile tedavi sırasında ve tedavi bittikten sonra üç gün boyunca bu ürünleri kullanmayın.
- Hamilelik sırasında, bu ilaç sadece çok fazla ihtiyaç duyulduğunda kullanılmalıdır. Riskleri ve faydaları doktorunuzla konuşun.
- Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir ve emziren bir bebek üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Emzirmeden önce riskleri ve faydaları doktorunuzla tartışın.
Travazol Krem Nasıl Kullanılır?
Aksi belirtilmedikçe, bu krem cildin hastalıklı bölgelerine günde iki kez uygulanmalıdır. İnterdigital boşlukların enfeksiyonlarında, bu kremle ayak parmakları veya parmaklar arasına uygulanmış kremle bir gazlı bez şeridi yerleştirilmesi önerilir.
Bu krem ile tedavi, enflamatuar veya ekzematöz cilt durumunun gerilemesinden sonra sonlandırılmalı ve tedavi, kortikoid katkısı olmadan izokonazol nitrat preparasyonu ile sürdürülmeli veya takip edilmelidir. Bu özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir. İkincil bir mikrobiyal cilt enfeksiyonu varsa, uygun eşlik eden anti-mikrobiyal tedavi uygulanmalıdır. Mantar enfeksiyonları varsa, topikal olarak aktif bir antimikotik uygulanmalıdır.
Travazol Krem Yan Etkileri
Bu krem tedavisi gören izole vakalarda kaşıntı, yanma, eritem veya vezikülasyon gibi lokal semptomlar ortaya çıkabilir. Bu krem gibi kortikoidler içeren topikal preparatlar, vücudun geniş bölgelerine dört haftadan daha uzun süre uygulandığında veya oklüzyon altında cildin atrofisi, telenjiektazi, stria, cildin akneform değişiklikleri gibi lokal semptomlar, sistemik etkiler hipotalamik-hipofiz-adrenal eksenin depresyonu, adrenal bezin baskılanması, muhtemelen büyüme geriliği gibi reaksiyonlar meydana gelebilir. Bunun dışında iyi huylu intrakraniyal hipertansiyon oluşabilir.
Nadir durumlarda folikülit, hipertrikoz, perioral dermatit, cilt renk değişikliği, formülasyonun herhangi bir bileşenine alerjik cilt reaksiyonları gibi yan etkiler görülebilir.