Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Penis protezi erkeklerde görülen iktidarsızlık sorununda 50 yıl önce kullanılmaya başlanan kalıcı tedavi yöntemidir. Çıktığı andan itibaren kısa sürede dünya çapında bir üne kavuşan bu ürünler, her dönem merak konusu olmuştur. Geçmişte, penil implant ile yapılan sertleşme sorunu tedavisi enfeksiyonlarının oranı ne yazık ki yüksekti. Penis protezi ameliyatı geçiren ortalama her 100 erkekten 3’ü enfekte olmaktaydı.

 Bunun sebebi ilk zamanlar kullanılan protez cihazların günümüzdeki kadar kaliteli steril malzemelerden üretilmemesi ve ameliyatlarda kullanılan antibiyotiklerin yeterince etkili olmamasından kaynaklanmaktaydı. Bu gün ise steril sağlık kuruluşlarında alanında uzman ekiplerce yapılan penis protezi ameliyatları bu risklerden neredeyse tamamen uzaktır.

 Neden Penis Protezi Ameliyatı?

 Günümüzde birçok erkek, istenildiği an ereksiyon olmayı sağlayan ve kullanımı çok kolay olan penis protezi tedavisini tercih ediyor. Mutluluk çubuğu implantı tipik olarak, iktidarsızlığın bariz bir tıbbi nedeni olmadığında ve sorunun doğal olarak veya diğer tıbbi yöntemlerle çözülmesi veya iyileştirilmesi pek mümkün olmadığında kullanılır. Bazen yara izi ereksiyonun eğrilmesine neden oluyorsa (Peyronie hastalığı) ameliyat sırasında penisi onarmak için penis protezi implante edilir.

 Bununla birlikte, çoğu hasta penil implantın doğal göründüğünü ve hissettirdiğini bildirmektedir. Penil implant hastalarının yorumları, implantları olduğunu bilmeseler partnerlerinin varlığından asla haberdar olmayacakları yönündedir. Mutluluk çubuğu implantları, iktidarsızlık için en güvenilir ve kalıcı tedavi seçeneğidir.

 Penis Protezi Fonksiyonları

 Penis protezi, ereksiyon sağlamak için kullanılan vücut içi bir protez cihazdır. Fonksiyonları da implantın kullanımına ve tipine göre farklılık gösterir. Örneğin; eski tip sabit bir implant sert bir pozisyonda kalırken yarı sert esnek penil protez esnetilebilir. Bu iki implantın kullanımı elbette farklı olacaktır. Bununla birlikte, her ikisi de nasıl çalıştıkları açısından benzer özelliklere sahiptir.

 Tamamen farklı prensiplerde çalışan bir diğer tasarım şişirilebilir protez modelidir. Skrotum içerisine yerleştirilmiş bir pompa ile şişirilen bu protez, cinsel ilişki sonrasında bir boşaltma düğmesi ile söndürülür ve penis ereksiyon öncesi konumuna geri döner. Yani sertleşme sorunu tedavisi olarak bu cihazlar son teknoloji ürünü gelişmiş ve kullanışlı modellerdir.

 Penis Protezi Ameliyatının Riskleri ve Yan Etkileri Var mı?

 Herhangi bir cerrahi prosedürde olduğu gibi, protez sertleşme sorunu tedavisi ile de komplikasyonlar olabilir. Penis protezi implantının kullanımı el emeği gerektirir. Riskler arasında kullanıma bağlı cihaz arızası ve ameliyat sonrası ağrı gibi ciddi olmayan durumlar yer alır. Uzman hekimlerce steril sağlık kuruluşlarında yapılmayan her operasyonda enfeksiyon riski yüksektir. Bu gibi ciddi durumlarda implant çıkarılabilir. Neticede penis daha kısa, eğri veya yaralı kalabilir. Normal şartlarda ağrı genellikle iyileşme süreci ile ilişkilidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir