Aknilox jel, etken maddesi olarak bir antibiyotik olan eritromisin içerir. Pek çok insanın cilt hastalıklarına iyi gelen Aknilox jel nedir, ne işe yarar, ne için kullanılır, faydaları nelerdir, kullanım şekli nasıldır, yan etkileri nelerdir? Bu soruların yanıtlarını bulmak için yazımızı okumaya devam edin.
Aknilox Jel Nedir?
Bu jel kremin etken maddesi eritromisin adlı bir bileşendir. Antibiyotik içeren bu jel krem, ciltte ortaya çıkan siyah noktalar, akneler ve sivilcelerin tedavinde kullanılır. Siyah nokta, akne ve sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olan bakterilerin büyümesini önleyerek çalışan bu ilaç sayesinde ciltteki bu bakteriler temizlenir.
Aknilox Jel Ne İçin Kullanılır?
Aknilox krem, vücudun birçok farklı bölgesinde bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Difteri, akut pelvik inflamatuar hastalık ve lejyoner hastalığını tedavi etmek için de kullanılır. Bu jel krem ayrıca penisilin veya sülfa ilaçlarına alerjik reaksiyon gösteren hastalarda bakteriyel endokardit ve romatizmal ateşin tekrar ortaya çıkmasını önlemek için kullanılır. Ama en önemli kullanımı ciltte oluşan siyah noktalar, komedonlar, akneler ve sivilcelerin tedavisidir.
Bu jel, makrolid antibiyotikler olarak bilinen ilaç sınıfına aittir. Bakterileri öldürerek veya büyümelerini önleyerek çalışır. Bununla birlikte, bu ilaç soğuk algınlığı, grip veya diğer virüs enfeksiyonları için çalışmaz.
Bu jel krem sadece bir doktorun doğrudan gözetimi tarafından veya doğrudan gözetiminde verilecektir.
Aknilox Jel Faydaları
İlaca dirençli bakterilerin gelişimini azaltmak ve antibakteriyel ilaçların etkinliğini korumak için bu krem, yalnızca neden olduğu kanıtlanmış veya ciddi şekilde şüphelenilen duyarlı bakteriler yüzünden oluşan enfeksiyonları tedavi etmek veya önlemek için kullanılmalıdır.
Bu jel krem genel olarak sivilcelerin, komedonların, aknelerin ve sivilcelerin neden olduğu bakteriler için kullanılır.
Aknilox Jel Muadili
Akela jel, Akela Fort jel, Eritro tablet, Eritrosif kapsül, Eritsa jel ve Eryacne jel bu krem jelin muadili ürünlerdir.
Aknilox Jel Fiyatı
Bu krem jelin 2020 fiyatı 24.2 TL’dir.
Aknilox Jel Kullanımı
Bu jel kremi mutlaka doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Kesin dozaj talimatları için ilaç üzerindeki etikete ya da prospektüse bakın. Kesin dozaj talimatları için ilacın prospektüsüne bakın.
Bu krem göz çevresinde kullanılabilir. Bu jel kremi kullanmak için önce ellerinizi yıkayın. Tüpün içinden kremi, sivilcelerin olduğu bölgeye ince bir tabaka halinde sıkın ve ellerinizle nazikçe masaj yapın. Üzerinde olabilecek ilaçları temizlemek için ellerinizi yıkayın. Aplikatör ucunu temiz, kuru bir bezle silin.
Mikropların ilacınızı kirletmesini önlemek için, aplikatör ucunu herhangi bir yüzey ile temas ettirmeyin. Kremin olduğu tüpün kapağını sıkıca kapalı tutun.
Bu jel krem her gün aynı saatte kullanılırsa en iyi sonucu verir.
Bakterileri, sivilceleri, akneleri, komedonları ve siyah noktaları tamamen temizlemek için, tüm tedavi boyunca bu kremi kullanın. Birkaç gün içinde belirtiler yok olsa bile doktorunuzun belirttiği süre boyunca bu jel kremi kullanmaya devam edin.
Bu jel kremi kullanmayı unutursanız, mümkün olan en kısa sürede kullanın. Bir sonraki dozunuzun zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı anda iki doz kullanmayın. Bu kremin nasıl kullanılacağı hakkında sorularınız varsa doktorunuza danışın.
Bu krem, çok çeşitli bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Bazı bakteriyel enfeksiyonları önlemek için de kullanılabilir. Bu jel krem genel olarak makrolid antibiyotik olarak bilinir. Bakterilerin büyümesini durdurarak çalışır.
Bu antibiyotik sadece bakteriyel enfeksiyonları tedavi eder veya önler. Viral enfeksiyonlar (soğuk algınlığı, grip gibi) için işe yaramaz. Herhangi bir antibiyotiğin gereksiz kullanımı veya yanlış kullanımı, etkinliğinin azalmasına neden olabilir.
Aknilox Jel Reçetesiz Alınır Mı?
Bu kremi reçetesiz de satın alabilirsiniz fakat reçeteli olarak satın alırsanız sigorta ilaç ücretinin büyük bir bölümünü öder.
Aknilox Jel Yan Etkileri
Karın krampları, mide krampları, midede hassasiyet, şişkinlik, kanlı veya bulanık idrar, göğüs ağrısı veya rahatsızlığı, koyu renkli idrar, kanlı da olabilecek ishal, sulu ve şiddetli ishal, bayılma, ateş, genel yorgunluk ve halsizlik, büyük oranda azalmış idrara çıkma sıklığı veya idrar miktarı, işitme kaybı, artan susuzluk, tekrarlayan düzensiz kalp atışı, düzensiz veya yavaş kalp atış hızı, açık renkli dışkı, mide bulantısı ve kusma, ağrı, ayakların veya alt bacakların şişmesi, olağan dışı kilo kaybı, üst sağ karın ağrısı veya mide ağrısı, gözlerde sarılık, ciltte sarılık, karın ağrısı veya mide ağrısı, ishal (hafif), iştah kaybı ve kilo kaybı bu jel kremin yan etkileri arasında bulunur. bu yan etkilerden herhangi birisini ya da birkaçını görürseniz acil olarak bu kremi kullanmayı durdurun ve hemen bir doktora başvurun.