Gebelik hesaplama, anne adayı olan kişinin son regl döneminin ilk gününden başlayarak 14 günden sonrasının 9 ay ve 10 gün ileri atılması ile elde edilen tarihin bebeğin doğum tarihi olarak belirlenmesi işlemidir. Fakat bu yöntem kesin bilgi verse de bebeğin gerçek doğum tarihinin bu belirlenen doğum tarihinden farklı olma olasılığı oldukça fazladır. Genelde bebeklerin çoğunluğu 9 ay ve 10 gün süre içerisinde doğmazlar sezaryen doğum, annenin tercihi vb. sebepler doğum tarihini belirleyen unsurlardır.
Hamilelik belirtileri hamileliğin ilk haftasından itibaren ortaya çıkmaya başlayabilir. Bu belirtiler; mide bulantısı, halsizlik, baş dönmesi, duygu durum bozukluğu, iştahsızlık gibi farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu semptomları gösteren her kadın anne adayı olarak nitelendirilemez. Zira hamilelikten bahsedilebilmesi için diğer bazı özel koşullarında yerine gelmesi gerekmektedir. Eğer kişi hamile olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor ise eczaneden alacağı hamilelik testi kitiyle kendisine bu testi uygulayabilir.
Bağışıklık sistemimiz bizi enfeksiyonel hastalıklardan koruyan en önemli kalkanımızdır, ancak MS hastalığı bağışıklık sisteminin faydalı ve zararlı hücreleri ayırt edememesi ve vücudun hareket etmesi, diğer yaşamsal fonksiyonların sürdürülebilmesi için büyük önem arz eden sinir hücrelerine saldırması sonucu kişinin merkezi sinir sisteminde onarılması çok zor hatta imkansız hasarlara yol açması durumudur. Bu hastalığın kesin bir tedavisi bulunmamaktadır, ancak erken teşhis bu hastalığı yaşayan kişinin, semptomları daha hafif atlatmasına yardımcı olur.